Παράλειψη διαθέσιμα μαθήματα

Διαθέσιμα Μαθήματα

Μάθημα: Νέα Ελληνική Γλώσσα
Τμήμα: ΖΕΠ
Διδάσκουσα Καθηγήτρια: Μαρία Κοτοπούλη
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ (5Ε)
Γ΄ τάξη Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ)
Βιβλίο: Εφαρμογές Γεωπληροφορικής στα Τεχνικά Έργα
Συγγραφείς: Παπαδοπούλου Μ., Αποστολίδης Β.
Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών: ΦΕΚ 770/τ.Β’/22.03.2016
Το σύνολο των ωρών ανά σχολικό έτος διαμορφώνονται ως εξής: 5 ώρες X 28 εβδομάδες = 140 ώρες (Ε).
ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ
Όλο το βιβλίο.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Το μάθημα είναι χαρακτηρισμένο ως εργαστηριακό (Ε) και πραγματοποιείται με την βοήθεια Η/Υ, σχεδιαστικών προγραμμάτων τύπου CAD καθώς και λογισμικό Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ) με προτεινόμενο το ανοικτού τύπου QGIS ή ανάλογο. Απαραίτητη είναι η σύνδεση και χρήση του διαδικτύου (internet).

Το μάθημα ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ διδάσκεται στη Β' Τάξη του Τομέα Πληροφορικής και στόχο έχει οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στο υλικό και στην αρχιτεκτονική των υπολογιστών καθώς και δεξιότητες σε θέματα δικτύων των Η/Υ. Το μάθημα έχει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος. Περισσότερα στο σχολικό βιβλίο.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Αριστέα Γιαννάκα - Αγγελική Σιμινή.


Το μάθημα “ Τεχνικά θέματα πωλήσεων και προδιαγραφών υλικού και λογισμικού” εντάσσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Ομάδων προσανατολισμού / Τομέων Πληροφορικής - Δικτύων Η/Υ το οποίο διδάσκεται (1Θ+2Ε) ώρες την εβδομάδα και έχει για γενικό σκοπό να καλύψει γνωστικά τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. πάνω στο εμπορικό κομμάτι της αγοράς υπολογιστών.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΚΟΝΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων Β΄ Τάξη ΕΠΑ.Λ.

Ο σκοπός του μαθήματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις σε θέματα Σχεδίασης, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ιστοτόπων, ώστε αξιοποιώντας επαρκώς τα διαθέσιμα περιβάλλοντα και εργαλεία και παρακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, να μπορούν να απασχοληθούν μελλοντικά σε ανάλογες θέσεις εργασίας.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΚΟΝΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

Το μάθημα Λειτουργικά Συστήματα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, αποτελεί μάθημα της Β Τάξης του Τομέα Πληροφορικής και χωρίζεται σε 1 ώρα Θεωρίας και 2 ώρες εργαστήριο την εβδομάδα.

Το μάθημα ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ διδάσκεται στη Β' Τάξη του Τομέα Πληροφορικής και στόχο έχει την κατανόηση των διάφορων μορφών δεδομένων/πληροφορίας και την απόκτηση γνώσεων-δεξιοτήτων-στάσεων σχετικά με τον τρόπο που ο υπολογιστής, με τις οδηγίες του ανθρώπου, διαχειρίζεται τις μορφές αυτές. (Περισσότερα στο σχολικό βιβλίο.)

Διδάσκουσα Καθηγήτρια: Αριστέα Γιαννάκα (ΠΕ86)



Το παρόν διδακτικό υλικό έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις και να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες σε θέματα επίλυσης υπολογιστικών προβλημάτων με αλγοριθμικό τρόπο. Παράλληλα ευελπιστούμε να αποτελέσει το έναυσμα για να εισαχθείτε ολοκληρωμένα στον κόσμο του προγραμματισμού των υπολογιστών, να κατανοήσετε περαιτέρω βασικές αρχές του και να αποκτήσετε δεξιότητες στη δημιουργία δικών σας ολοκληρωμένων προγραμμάτων. Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που προτείνονται, έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού, τη γλώσσα Python, να εμβαθύνετε σε αρχές του προγραμματισμού, να τροποποιήσετε έτοιμα προγράμματα και στη συνέχεια να κατασκευάσετε τα δικά σας


                                                                                          ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΣΙΜΙΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Γ΄ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ :Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Ο μαθητής ενημερώνεται για τα Υπολογιστικά Συστήματα και μαθαίνει να περιγράφει τα μέρη από τα οποία αποτελούνται. Παρουσιάζεται η τεχνική υποστήριξη και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθεί (μορφή και μεθοδολογία). Στο τέλος  ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί να: • Περιγράφει τα μέρη ενός υπολογιστικού συστήματος • Προσδιορίζει τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να έχει η τεχνική υποστήριξη. • Εφαρμόζει τη μεθοδολογία της τεχνικής υποστήριξης Το κεφάλαιο αυτό αποτελείται από τις παρακάτω διδακτικές ενότητες: • Υπολογιστικά Συστήματα • Τρόποι Τεχνικής Υποστήριξης • Μεθοδολογία Τεχνικής Υποστήριξης • Συμβόλαια Υποστήριξης / Χρόνοι ανταπόκρισης υποστήριξης

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ :ΚΟΝΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

Γ΄ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ :Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Η κύρια διδακτική προσέγγιση του μαθήματος είναι αυτή της εμπλαισιωμένης μάθησης. Η διαπραγμάτευση των εννοιών γίνεται σε επίπεδο τάξης, αλλά και με ομαδικές εργασίες, ιδιαίτερα σε θέματα αναζήτησης και ανάπτυξης εφαρμογών και αφορά σε τρία επίπεδα: ● Στην εισαγωγή και οικοδόμηση από το μαθητή βασικών γνώσεων/ εννοιών για τις Βάσεις Δεδομένων και τα ΣΔΒΔ ● Στην αξιοποίηση πληροφοριών που εντοπίζονται σε διαθέσιμες βάσεις δεδομένων για την επίλυση προβλημάτων, τόσο στο εργαστήριο, όσο και στην καθημερινότητά τους ● Στη δημιουργία, τροποποίηση και διαχείριση απλών βάσεων δεδομένων στο εργαστήριο.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ :ΚΟΝΤΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

To μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών διδάσκεται στην Γ τάξη του τομέα Πληροφορικής και εξετάζεται Πανελλαδικά.


Παράλειψη κατηγορίες μαθημάτων